Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Mousse | Hvid chokolademousse med citronsyltet æble

Dessert -» Mousse

Hvid chokolademousse med citronsyltet æble Vi anbefaler denne opskrift!

Hvid chokolademousse med citronsyltet æble

Ingredienser:
4 personer
Mousse:
4 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
Citrosyltede æbletern:
4 æbler
2 dl hvidvin
0,5 dl citronsaft
3 spsk honning eller moscovado sukker
revet citronskal


Fremgangsmåde:
Denne dessert forbereder man dagen før og så står den bare og venter i køleskabet. Lad endelig æblelagen være lidt syrlig, det er rigtig godt til den søde mousse.
Kog fløden op i en tykbundet gryde.
Bræk chokoladen i mindre stykker og kom i fløden. Tag gryden fra varmen og rør indtil chokoladen er smeltet og blandet med fløden. Hæld blandingen op i en skål, dæk den med film og stil den i køleskabet til næste dag.
Kom vin, citronsaft og honning i en gryde og lad det simre i 10 minutter. Skær æblerne med skræl i små tern. Damp æbleternene i citronlagen i nogle få minutter, så de er næsten møre. Tag æblerne af varmen og hæld dem op i en skål.
Stil i køleskab til dagen efter.
Pisk chokolade-fløden stiv. (Det tager lidt længere tid, end når du pisker fløde til skum). Pisk indtil den er fast, men stadig har en cremet konsistens. (Pisker man for længe, bliver det til trøffel).
Anret mousse, æbletern og lage i glas eller dessertskåle.
Drys med lidt revet citronskal.


Søgeord: Dessert, mousse, mouse, citron, æble, hvid chokolade, Eddythemadchef

Tilføjet d. 31-12-2006 16:21:03
Indsendt af: Eddy
Kategori: Dessert » Mousse
Reference: http://www.eddythemadchef.dk
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
Kommentar af: Susie Larsen, d.26-11-2006, kl.21:40
Rigtig god opskrift, jeg lavede til nogle gæster igår, og alle var henrygte
Så bare kom med nogle flere af den slags :o)

Skriv en kommentar til opskriften: Hvid chokolademousse med citronsyltet æble
Dit Navn:
Validering: 1 + 6 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Russisk dessert med råcreme


Russisk dessert: Saft, vand og gryn koges i 20 minutter under omrøring.
Herefter afkøles det næsten helt. Så piskes det til det er

Lækker chokolademousse


Bræk chokoladen i små stykker. Varm halvdelen af kagecremen til det begynder at koge. Sluk for varmen, og tilføj chokoladestykkerne.
R&os

Lækker chokolademousse

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk