Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Kager | Drømmekage fra Brovst

Dessert -» Kager

Drømmekage fra Brovst

Drømmekage fra Brovst

Ingredienser:
50 gram smør
300 gram sukker
350 gram mel
3 æg (L)
2 dl mælk
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniliesukker

Fyld:
125 gram smør
100 gram kokosmel
250 gram brun farin
½ dl mælk

1 Bradepande (ca. 20*40cm)


Fremgangsmåde:
Sukker og æg piskes rigtig godt sammen i en skål - pisk det så luftigt og lyst som muligt.
Opvarm smør så det er flydende og bland med mælk. Sigt mel, bagepulver og vaniliesukker ned i mælk/smør og rør det godt sammen til en ensartet masse - (tip. tag evt. 1/4 del af æggemassen og rør godt ind i dejen).

Med en dejskraber vender du stille og roligt æggemassen ned i dejen - og meget forsigtigt vender du de 2 masser sammen med dejskraberen. Jo mere forsigtig du er her, desto bedre og luftigere kage får du.
Herefter hældes massen forsigtigt i en bradepande og sættes i en forvarmet ovn ved 200 C i ca. 20 min. (Stik en gaffel ned i midten af kagen - når der ikke hænger dej på den mere, er den klar til at få kokosfyldet på - den må godt have en god brun skorpe.)

De sidste 10 minutter af bagetiden forberedes fyldet:
Smør /margarinen smeltes i en gryde og mælken tilsættes.
Brun farin og kokosmel blandes i.
Røres sammen til en ensartet masse.

Fyldet hældes oven på kagen, når den har bagt i ca. 20 min.
Bages yderligere 5-8 minutter med fyldet på og ved 220C.

Lad kagen køle af før i går i krig med den
Velbekommen :)


Søgeord: drømmekage, fra brovst, drømme kage, dessert, kokos kage

Tilføjet d. 21-11-2011 17:28:48
Indsendt af: Rikke Larsen
Kategori: Dessert » Kager
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
Kommentar af: keld fuglsang, d.26-12-2007, kl.10:17
som bager og conditor må jeg sige at det er noget af det bedste jeg har lavet af drømmekage
Kommentar af: Claus, d.17-06-2008, kl.20:56
Helt enig Keld (er selv bager). Denne drømmekage er bare perfekt.
Konsistensen er helt korrekt, og mange gode smagsnuancer.
Kommentar af: ela, d.22-05-2009, kl.15:18
hvor mange personer er det opskrift til ?(:
Kommentar af: Amina, d.15-10-2009, kl.21:27
Jeg har liiiige bagt den og Sikke en fortryllende kage.. Må ærligt indrømme at kagen smager himmelske...
Har godt nok prøvet mange opskrifter på drømmekage n guys this is it - hold fast i den her :)
Kommentar af: Dorthe, d.04-02-2010, kl.14:28
Jeg kan ikke forstå i andre synes den er god... Har nu forsøgt at bage den 2 gange og den vil bare ikke lykkes... Det er jo bare blæver blæver....
Kommentar af: Rita Jensen, d.16-02-2010, kl.13:49
Den er bare god! Og absolut ikke blæver.
Tror du har læst forkert i opskriften, Dorte.
Kommentar af: Lene Clarlund, d.12-02-2011, kl.13:16
Jeg har ligesom Dorte problemer med at få en god kage ud af opskriften, jeg har nu prøvet 2 gange. Og resultatet blevet det samme, kagen hævede fint i ovnen men da den var bagt færdigt var bunden tung og våd.
Kagen har fået ca. 15 min ekstra tid i ovnen.
Kommentar af: Kris, d.22-02-2011, kl.19:48
Lene, et par tips du kan prøve:
- Sørg for at virkelig pisk æg/sukker godt - jo mere luftig desto bedre.
- Udskift bagepulver med Natron
- Sørg for at stille formen på en rist og ikke en bradepande. Hvis muligt kan du evt. benytte en pizzasten så kagen bages godt nedefra.

Vi benytter ofte denne opskrift og den er lige i øjet her - god konsistens (fast men stadig luftig).

Tror ovnen kan have en markant indflydelse - hvis du har brugt varmluft tidligere, så prøv at slå det fra.
Håber det lykkedes for dig :)
Kommentar af: Sophie, d.24-02-2011, kl.20:52
Hvor mange personer er opskiften til? Eller hvor stor en bradepande er det tale om?
Kommentar af: Palle, d.28-02-2011, kl.15:24
Et par små ekstra tips: Hold øje med dejen istedet for at gå nøjagtigt 20 min. Jeg lod den stå 23 min (til overfladen begyndte at blive gyldenbrun) Og så en personlig favorit, Lav 10% ekstra fyld!!!! og giv den 12-13 min med fyldet på,SUPER kage! En kollega der er på SKRUMP tog 2 gange af den!
Kommentar af: Vivi Greve, d.25-03-2011, kl.09:59
Fantastisk lækker kage!!
Kommentar af: Christina, d.18-05-2011, kl.22:53
Fantastisk kage, mums
Kommentar af: ih, d.26-05-2011, kl.14:15
Nu har jeg efterhånden prøvet en del gange - og lige præcis denne opskrift VIL bare ikke lykkes. Den bliver smattet og klæg i midten - uanset hvad jeg prøver - og hvor længe den får lov at bage :((
Kan det være fordi jeg bruger varmluftsovn? Synes bare ikke, at det er et problem med andre kager ... men denne opskrift går bare galt hver eneste gang. ØV.
Kommentar af: Carsten, d.30-06-2011, kl.11:18
Der er en eller anden del af processen - hvor man åbenbart kan gøre noget forkert.. Jeg har fulgt anvisningerne 100% (hvilket jeg ellers sjældent gør), og jeg ender op med en gang forholdsvis tyndtflydende smat, som bare kan smides ud..! Er der nogen, der har en ide om hvad der kan gå galt ?
Kommentar af: Claus Danskeopskrifter.dk, d.07-07-2011, kl.12:54
Til jer der har problemer med at få en fast kage med denne opskrift.
a) Sørg for at piske æg og sukker RIGTIG godt og længe så det bliver næsten helt stift.
b) Prøv at bruge en større bradepande, så kagen bliver mere flad og derved nemmere bliver bagt i midten.
c) Prøv at holde lidt igen med væsken (mælk)

Alles situation er lidt forskellig (ovn, bradepander mv.) så det gælder lidt om at prøve sig frem og finde sin egen metode. Denne er testet i både varmluft, alm ovn samt på en weber grill og virker fint her :)
Kommentar af: kokken af Danmark, d.16-09-2011, kl.19:39
Rigtig lækker opskrift, havde ingen problemer med tilberedningen, dog skulle kagerne ha'''' dobbelt tid i min ovn.
Nu sætter vi kaffe over guffer løs. :)
Kommentar af: Heidi, d.06-11-2011, kl.16:25
Den gik altså også helt gal for mig, den var stadig flydende efter de 20 min. Det endte med at dem fik 30 min mere og endnu 40 min med topping, den hævede, men blev meget fed og kompakt, sikkert fint hvis man bare er glad for det og sukker, ommer :-(

Skriv en kommentar til opskriften: Drømmekage fra Brovst
Dit Navn:
Validering: 3 + 5 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Nemme chokolade cookies


Sæt ovnen på 200°C.

Bland alle ingredienser sammen, massen skal ikke være for fast, og fordel massen i små toppe på en

Banoffi Pie


Smelt 100 g. smør i en gryde, rør de knuste Digestive sammen med smørret.
Derefter presses det hele i en 19 cm form, lad det køl

Banoffi Pie

Nøddekage


Udrør smøret med sukkeret i en stor skål, indtil blandingen er lys og luftig.
Tilsæt derefter den fintrevne citron skal, samt salt

Nøddekage

Chokoladekage


Sigt de tørre dele sammen. Kom æg, smeltet smør og vand i og pisk med en mixer.
Dejen hældes i en bradepande ca. 23x23 cm. Bages på næst nederste rille ca.

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk