Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Is | Is surprise med hindbærsorbet

Dessert -» Is

Is surprise med hindbærsorbet

Ingredienser:
6 personer

Sorbet:
500 g frosne hindbær,
175 g flormelis,
2 tsk fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet appelsin,
1,7 dl vand.

Marengs:
3 æggehvider (2 bægre),
150 g sukker,
3/4 dl vand.


Fremgangsmåde:
Kom de frosne bær i en foodprocessor sammen med flormelis, fintrevet skal og saft af citronen og vand. Blend straks.

Kom straks sorbeten i en lille firkantet form, som rummer 6 dl, og stil den i fryseren.

Ved servering:
Tænd ovnen pa 200°. Kog vandet op med sukker i en kasserolle og kog ved høj varme i 3 min.
Pisk æggehviderne let stive med en elektrisk håndmikser eller på røremaskine.
Tag den kogende sukkerlage direkte fra blusset og hæld det i æggehviderne under piskning.
Pisk, indtil æggehviderne er kolde - det tager ca. 10 min. Tag isen ud af fryserne og læg den i et ildfast fad.
Smør marengsen på isen, sa den dækker isen helt.
Bag med det samme isen i ovnen, til marengsen er lysebrun.
Server straks.

Energi pr person:
1200 kJ (290 kcal):
Protein: 5 % (3 g)
Kulhydrat: 92 % (64 g)
Fedt: 3 % (1 g)


Søgeord: is, hindbær, sorbet, hindbærsorbet

Tilføjet d. 11-10-2010 23:07:00
Indsendt af: Grethe Otterup
Kategori: Dessert » Is
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar til opskriften: Is surprise med hindbærsorbet
Dit Navn:
Validering: 4 + 10 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Skildpadde Is Dessert


Lad isen tø lidt op så den er til at arbejde med. I bunden af en stor skål, knuses skildpadderne med fx. gaffel eller piskeris. Må gern

Pandekager med IS


Hvedemel, sukker, salt røres ud i øl og mælk med et piskeris.
Olie og æggeblommerne tilsættes, og røres godt igennem.

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk